015 - 666 74 00

Arbeidsrecht specialist in Delft nodig?

Ontslag op staande voet Delft

Wanneer iemand op staande voet wordt ontslagen, betekent dat een direct beëindiging van zijn/haar arbeidsovereenkomst. In dit geval is er dus geen sprake van een opzegtermijn of een ruim van tevoren afgesproken uitdiensttreding. Ontslag op staande voet kan daarbij zowel schriftelijk als mondeling gecommuniceerd worden. Krijgt u ontslag op staande voet in Delft of omstreken? Wij staan u direct bij!

Ontslag op staande voet werknemer

In de praktijk heeft een ontslag op staande voet voor werknemer het directe verlies van baan en inkomen tot gevolg. Daarom is ook logisch dat een dergelijk ontslag aan een serie strenge regels moet voldoen. Hieronder vindt u de belangrijkste:

  • De werkgever moet een serieus motief hebben.
  • Dit motief moet duidelijk aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet is onmiddellijk.

Aan deze regels mag de werkgever niet tornen. Ze staan vast. Mocht een ontslag op staande voet hier niet aan voldoen, dan kan het door de werknemer aangevochten worden en ongedaan worden gemaakt.

Ontslag op staande voet aanvechten

Bent u onterecht op staande voet ontslagen, en wilt u uw ontslag aanvechten? Dan zijn er een paar dingen die u vooraf moet weten. Ten eerste moet er binnen twee maanden na de opzegging van het contract een verzoekschrift bij de (kanton)rechtbank worden ingediend. Corbeij Juridisch Advies zal u tijdens deze juridische nauw procedure begeleiden. Ook proberen wij altijd een ”vreedzame” oplossing te bewerkstelligen, door eventueel met uw werkgever in gesprek te gaan.

Woont u in de regio Delft en wilt u uw ontslag op staande voet aanvechten? Schakel dan een specialist van Corbeij Juridisch Advies in. Neem hiervoor direct contact met ons op door te bellen naar 015 - 666 74 00.

 

Sytske Corbeij

Sytske Corbeij

Over Corbeij Juridisch Advies

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is Sytske Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

 

Waarom Corbeij Juridisch Advies?

  • Persoonlijke aanpak
  • Samen op zoek naar een praktische oplossing
  • We komen desgewenst bij u thuis langs

Maak gerust een afspraak

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak voor een intake gesprek door te bellen naar 015 - 666 74 00.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
  • Arbeidsrecht
  • Contractrecht
  • Ontslagrecht

Hoofdvestiging