015 - 666 74 00

Arbeidsrecht specialist in Delft nodig?

Ontslagvergoeding Delft

Als u wordt ontslagen heeft u in bepaalde gevallen recht op een ontslagvergoeding. Deze “vergoeding bij ontslag” dient als compensatie voor het inkomstenverlies en wordt betaald door de werkgever. Als arbeidsrecht specialiste kunnen we u in de regio Delft helpen bij uw ontslagprocedure en vertellen we u precies waar u wel of geen recht op heeft. Belangrijk is dat u nooit zomaar iets tekent, want hiermee gaat u akkoord met het ontslag en verliest u mogelijk uw rechten.

Ontslagvergoeding wordt transitievergoeding

Waar voorheen de alom bekende Kantonrechtersformule werd gebruikt om de ontslagvergoeding uit te rekenen is er per 1 juli 2015 het een en ander veranderd. Op deze datum is de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in werking getreden waardoor er andere regels op het gebied van ontslag gelden. Zowel tijdelijke als vaste werknemers kunnen, mits zij minimaal twee jaar in dienst zijn geweest bij hun werkgever en niet om uitsluitende redenen zijn ontslagen, aanspraak maken op de zogenaamde transitievergoeding. Deze nieuwe vorm van vergoeding is erop gericht het vinden van een nieuwe baan gemakkelijker te maken.

De hoogte van de vergoeding

De hoogte van de uiteindelijke vergoeding bij ontslag hangt af van de duur van het dienstverband en het maandsalaris. Hierbij geldt 1/3 maandsalaris per dienstjaar en een ½ maandsalaris voor alle dienstjaren die de werknemer langer dan 10 jaar in dienst is geweest. Er geldt een maximum van €75.000,-. Hiervan kan worden afgeweken indien de werknemer een jaarsalaris heeft dat hoger ligt dan 75.000 euro. In dat geval is het jaarsalaris het maximum. Als de werkgever kosten heeft gemaakt voor transitietrajecten, zoals omscholing of een outplacementtraject, kunnen deze kosten in mindering worden gebracht op de transitievergoeding.

Heeft u vragen over de ontslagvergoeding of transitievergoeding? Aarzel dan niet om in Delft of omgeving contact met ons op te nemen. We informeren u graag.

 

Sytske Corbeij

Sytske Corbeij

Over Corbeij Juridisch Advies

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is Sytske Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

 

Waarom Corbeij Juridisch Advies?

  • Persoonlijke aanpak
  • Samen op zoek naar een praktische oplossing
  • We komen desgewenst bij u thuis langs

Maak gerust een afspraak

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak voor een intake gesprek door te bellen naar 015 - 666 74 00.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
  • Arbeidsrecht
  • Contractrecht
  • Ontslagrecht

Hoofdvestiging