015 - 666 74 00

Arbeidsrecht specialist in Delft nodig?

Werkgever betaalt niet

In verschillende situaties kan het voorkomen: uw werkgever betaalt niet! Dit is erg vervelend voor u en wellicht ook voor uw werkgever zelf. Het is belangrijk snel stappen te ondernemen, zodat er zo min mogelijk problemen ontstaan. Lees hieronder de verschillende redenen voor het niet krijgen van uw loon en volg het stappenplan. Direct hulp nodig? Bel gerust 015 - 666 74 00.

Werkgever betaalt niet: redenen

Er kunnen erg veel redenen zijn waardoor uw werkgever uw loon niet betaalt. Sommigen daarvan zijn geoorloofd en anderen ongeoorloofd:

 1. u bent ziek en heeft niet voldaan aan de verplichtingen bij ziekte: geoorloofd;
 2. uw verlofaanvraag is niet goedgekeurd, maar u neemt toch vrije dagen op: geoorloofd;
 3. u bent op staande voet ontslagen: situatie-afhankelijk;
 4. u bent op non-actief gesteld: ongeoorloofd;
 5. uw werkgever heeft geen geld door faillissement.

Is uw werkgever failliet, dan kunt u in veel gevallen een uitkering wegens betalingsonmacht aanvragen bij het UWV. Volg onderstaande stappenplan wanneer uw werkgever uw loon niet uitbetaald. Heeft u vragen of wilt u direct hulp? Neem gerust contact met ons op.

Werkgever betaalt niet: stappenplan

STAP 1: controleer uw arbeidsovereenkomst

Controleer of u recht heeft op salaris. Dit staat in uw arbeidsovereenkomst. Meestal krijgt u uw loon maandelijks of vier-wekelijks. Werkt u elke maand een verschillend aantal uren, dan moet uw werkgever een voorschot uitbetalen. Zijn er geen duidelijke afspraken gemaakt of begrijpt u uw arbeidsovereenkomst niet. Neem gerust contact met ons op.

STAP 2: neem contact op met uw werkgever

Het eerste wat u daarna moet doen is contact opnemen met uw werkgever. Bel of mail uw werkgever en geef aan dat u uw loon niet heeft ontvangen. Mocht uw werkgever niet reageren, stuur dan een aangetekende brief met een loonvordering. Deze brief stuurt u aangetekend en normaal en bewaar een kopie voor uzelf. Geef in de brief aan:

 • sinds wanneer u werknemer bent bij uw werkgever;
 • over welke maand u geen salaris heeft ontvangen;
 • hoeveel uur u gewerkt heeft die maand;
 • om welk bedrag het gaat;
 • op welke datum het betaald had moeten worden;
 • het verzoek om het salaris binnen 7 dagen na de brief alsnog te betalen;
 • dat u al contact heeft opgenomen, maar nog geen reactie heeft ontvangen.

STAP 3: stuur een herinnering naar uw werkgever

Stuur een brief ter herinnering naar uw werkgever, indien hij of zij het loon nog steeds niet heeft betaald. Deze keer verzoekt u haar of hem binnen drie dagen niet alleen het loon uit te betalen, maar ook de wettelijke verhoging en de wettelijke rente die van toepassing is. Geef ook aan dat wanneer u uw salaris niet ontvangt, u genoodzaakt bent om rechtsbijstand in te schakelen.

STAP 4: schakel een jurist arbeidsrecht in

Blijft een reactie van uw werkgever na herhaaldelijke verzoeken nog steeds uit en heeft u uw loon nog steeds niet ontvangen? Schakel dan een specialist in arbeidsrecht in. Lees hieronder meer over wat de vervolgstappen zijn.

Werkgever betaalt niet: hulp van een arbeidsjurist

Blijkt dat uw werkgever ongeoorloofd uw loon niet betaalt, dan kunnen wij samen met u vervolgstappen zetten om uw loon terug te vorderen. Krijgt u geen loon omdat uw werkgever failliet is, dan gaan we samen met u kijken naar de mogelijkheden om alsnog uw loon te ontvangen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dit is heel begrijpelijk. Bel ons gerust met uw vragen 015 - 666 74 00 en stel uw vragen of maak een afspraak via ons contactformulier.

 

Sytske Corbeij

Sytske Corbeij

Over Corbeij Juridisch Advies

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is Sytske Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

 

Waarom Corbeij Juridisch Advies?

 • Persoonlijke aanpak
 • Samen op zoek naar een praktische oplossing
 • We komen desgewenst bij u thuis langs

Maak gerust een afspraak

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak voor een intake gesprek door te bellen naar 015 - 666 74 00.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
 • Arbeidsrecht
 • Contractrecht
 • Ontslagrecht

Hoofdvestiging